Υπό έλεγχο η φωτιά στην Άρτα – Βελτιωμένη η εικόνα στην περιοχή του Αγ. Σπυρίδωνα Ημερομηνία:
Σήμερα 2/7/2026, 21:48 - Εμφανίσεις: 17
Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στην Άρτα μετά από ώρες έντονης αγωνίας που πέρασαν οι κάτοικοι στη περιοχή Αγίου Σπυρίδωνα, Βίγλας και Στρογγυλής Άρτας.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η άμεση και συντονισμένη κινητοποίηση ισχυρών επίγειων και εναέριων δυνάμεων της Πυροσβεστικής αποδείχθηκε καθοριστική για τον περιορισμό του μετώπου, το οποίο πιο νωρίς είχε πάρει επικίνδυνες διαστάσεις.
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, σε συνδυασμό με τους πυκνούς καλαμιώνες, δυσχέραιναν σημαντικά το έργο της κατάσβεσης, δημιουργώντας μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.
Μάλιστα, η σοβαρότητα του συμβάντος ανάγκασε την Πολιτική Προστασία να ενεργοποιήσει το 112, θέτοντας τους κατοίκους των γύρω περιοχών σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Από την πυρκαγιά απειλήθηκαν πτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής.
Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής, η φωτιά δεν έφθασε στις εγκαταστάσεις.
Πάντως, μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό εάν υπήρξαν απώλειες ζώων, καθώς η πλήρης καταγραφή των ζημιών θα πραγματοποιηθεί έπειτα από την ολοκλήρωση της επιχείρησης κατάσβεσης.
Αυτή την ώρα, η εικόνα στο πεδίο είναι σταθερή, ωστόσο ο κίνδυνος δεν έχει περάσει εντελώς.
Στο σημείο επιχειρούν βαριά μηχανήματα έργου, τα οποία προχωρούν στην κατασκευή προληπτικών αντιπυρικών ζωνών.
Σκοπός των αρχών είναι να θωρακιστεί πλήρως η περιοχή και να εκμηδενιστεί η πιθανότητα οποιασδήποτε αναζωπύρωσης....